Αρχική Υπηρεσίες Απαντήσεις σε ερωτήματα Ποινικού Δικαίου
Απαντήσεις σε ερωτήματα Ποινικού Δικαίου PDF Εκτύπωση E-mail

Η Σύγχρονη Πρόταση Δικηγόρων σε συνεργασία με τον διακεκριμένο συνάδελφο - ποινικολόγο κ. Φίλιππο Ανδρέου, έχει την τιμή να εγκαινιάσει μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία απευθυνόμενη σε όλους τους συναδέλφους - μέλη της ιστοσελίδας και του φόρουμ της.

Συγκεκριμένα στην  Ενότητα "ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ (ΝΟΜΙΚΑ) ΘΕΜΑΤΑ" του φόρουμ και στο θέμα (topic) "Ερωτήματα Ποινικού Δικαίου" http://spdl.gr/community/viewtopic.php?f=4&t=4 ο κάθε συνάδελφος έχει πλέον τη δυνατότητα να θέσει το ερώτημα ή την απορία του σχετικά με το Ποινικό Δίκαιο, την Ποινική Δικονομία ή/και την Ποινική Πράξη απευθυνόμενος προς τον κ. Φ. Ανδρέου, ο οποίος δεσμεύεται να το απαντήσει κατόπιν της σχετικής έρευνας.

Παραθέτουμε την εισαγωγή του κ. Ανδρέου στο σχετικό θέμα συζήτησης του φόρουμ μας:

"Αγαπητές και αγαπητοί συνάδερφοι, εξ αιτίας της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στην οποία γίνεται προσπάθεια για ενιαία νομοθεσία στα κράτη - μέλη), της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, του εκσυγχρονισμού του οργανωμένου εγκλήματος και όχι μόνον, τα τελευταία χρόνια στη νομοθεσία μας γίνονται τόσες αλλαγές σε μέγεθος και σε αριθμό, ακόμη και σε βασικά νομοθετήματα, με αποτέλεσμα και οι ειδήμονες πολλές φορές δεν γνωρίζουν, ποια διάταξη ισχύει σε κάποια χρονική στιγμή ετούτη ή εκείνη ή κάποια άλλη. Αυτό έχει ως συνέπεια να διαμορφώνεται καινούργια νομολογία στα ποινικά μας δικαστήρια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σύγχρονα και πολύπλοκα προβλήματα που δημιουργούνται από την πολυπλοκότητα της νομοθεσίας μας, καθώς επίσης και στην προσπάθειά της να ευθυγραμμιστεί με τη νομολογία του Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, η οποία είναι δεσμευτική για τα εθνικά μας δικαστήρια.
Μπροστά σ’ αυτή την κοσμογονία, οι δικηγόροι που εξ ανάγκης ασχολούνται με ό-λους τους κλάδους του δικαίου, όσο και αν προσπαθούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να φθάσουν στο επίπεδο, του να είναι πλήρως ενημερωμένοι σε όλα, γιατί αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατον, με αποτέλεσμα να μοιάζουν με ναυαγούς που βρέθηκαν ξαφνικά στο πέλαγος και προσπαθούν εναγωνίως να βρουν σανίδα σωτηρίας, ενώ δεν πρέπει να νιώθουν περήφανοι για τη νομική προστασία που παρέχουν στους πελάτες που τους εμπιστεύθηκαν τις υποθέσεις τους.
Από τη στήλη αυτή και μόνον για τον κλάδο του ποινικού δικαίου (Ποινικό Δίκαιο-Ποινική Δικονομία – Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι) θα δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα των συναδέλφων, για ζητήματα που τους απασχολούν, καθώς επίσης θα καταχωρούνται οι σύγχρονες τάσεις της νομολογίας των ποινικών μας δικαστηρίων. Επειδή όμως η ενασχόληση αυτή θα είναι χρονοβόρα, αφού τις απαντήσεις θα τις δίνει ένα μόνον άτομο, του οποίου ο χρόνος είναι περιορισμένος, γι’ αυτό, ίσως σε κάποια ερωτήματα να παρατηρείται κάποια καθυστέρηση, διότι προέχει η βιοποριστική του ενασχόληση με τις δικηγορικές υποθέσεις του και τη συγγραφή συγγραμμάτων που επίσης είναι βιοποριστική και θα έπεται η ενημέρωση της στήλης αυτής.
Η στήλη αυτή θα λειτουργεί, ώσπου να δημιουργήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας τη δική του ιστοσελίδα οπότε θα «μετακομίσει» εκεί.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Λάρισα 19-5-2009
Φίλιππος Ανδρέου
Δικηγόρος"

 

All rights reserved. Copyright 2006-2014 spdl.gr. Designed & developed by IRiS Design. Checked at January 2014.